Képek

Speciális alkatrész a siker kulcsa?

2012.10.19. 20:08 Panzersajt

A mai készletek nagy részében megtalálható rengeteg speciális alkatrész. Például a régebbi készleteknél egy nagyobb ablakot átlátszó üvegtéglákkal építettek meg. Mostanában viszont inkább nagy egybefüggő darabokkal érik el ezt. A speciális alkatrészekkel nem is lenne gond, DE ha az ember éppen nem bűnt üldöz a városban vagy klónokkal csatázik akkor bizonyára valami mást épít. A más megépítéséhez elengedhetetlen a sok kicsi alkatrész (utalok itt a microscal-re) de még akkor is szükségünk lehet átlagos kockákra ha éppen nem microscalet építünk.

Nagyon érdekes hogy a 90-es években az űr készletekben egy-egy űrhajó vagy robot elkészítéséhez olyan átlagos kockákat használtak amiket ha az ember bele néz a lego-ba rögtön megtalál. De mi történt? A tervezők lustábbak lettek? Aligha. Esetleg gazdaságosabbnak látták a kevés, nagy darab alkalmazását? Talán a választ abban leljük hogy a tervezők generációja cserélődött. Vagy a vásárlók igényei változtak. ezt majd még később tüzetesebben is meg beszéljük de most nézzük meg a szembe tűnő különbségeket a 90-es évek közt és a jelen készletei közt!

6889-ReconRobot-01.jpg VS LEGO-Alien-Conquest-7051-Tripod-Invader-Toys-N-Bricks.jpg

Robot-robot de van egy pár év különbség és ez a kinézetükön is látszik. A bal oldali robotot egy tapasztalt, sok alkatrésszel rendelkező legós meg tudja építeni, ám a jobb oldalit aligha hiszen néhány darab ebben a készletben jelent meg. Nem kell félre érteni. A jobb oldali is jó pofa. persze a kinézetük attól is függhet hogy akkoriban hogyan képzeltek el egy robotot. Kockafej, hosszú karok áramkörök, rácsok meg hasonlók amit egy űr ruhás pasas vezet. 2011-ben a robotok valósággá váltak és tudjuk hogy egy olyan robotot mint amit a jobb oldali képen látunk japán barátaink már meg tudnának építeni.

Sosem szerettem ha a lego kupacom tele van olyan darabokkal ami a normális építményekhez szükséges. (attól függ mit értünk normális alatt)

Az igaz kérdés az hogy melyik készlet a játszhatóbb? Talán a mai gondolkodásmód szerint a jobb oldali robottal tovább tudna játszani egy gyerek. Hiszen a filmekben is láthatjuk hogy az UFO-k leigázzák a földet meg ilyesmik. A bal oldali robot nem is a harcra inkább arra épült hogy ez végül is csak egy járőr robot. Az összehasonlítás kicsit nehéz ha az előzőleg említettet is figyelembe vesszük. Nekem végül is csak a kockafejű robot van meg így nem tudhatom hogy a másikkal milyen élmény lehet játszani. Az összegzés annyi hogy a kérdésre miszerint  vajon a speciális alkatrészek miatt sikeresebb egy készlet nehéz válaszolni, szerencsére bőven lesz még idő ezt kitárgyalni hiszen úgy tervezem hogy amíg az igazságot ki nem derítem addig ezt a posztot alapként használom egy kisebb sorozat elkészítéséhez.De TI lego rajongók akik talán játszottak már az újabb robottal TI adjatok választ e kérdésre. És mit ad isten a komment falon pont kifejthetitek a véleményeteket. Gyerünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockastudio.blog.hu/api/trackback/id/tr384854491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása