Képek

KOCKAFESZT Mi ott voltunk. És TI?

2012.10.10. 16:37 Panzersajt

Bizony a Kockastúdió szerkesztősége is ott volt a 2012-es KOCKAFESZT-en na igaz hogy csak a harmadik napon de ugyanazt láthattuk mint az aki az első napon érkezett. Azért is választottuk ezt  a napot mert a vendégkiállítók alkotásainak eredményhirdetése ezen a napon volt és egyik szerkesztőtársam is a vendégkiállítók közt volt így létfontosságúnak bizonyult ezen a napon meglátogatni az Erzsébetligeti színházat. Vegyük is át akkor a a kiállítás főbb eseményeit! Mikor beléptünk az ajtón és megvettük a jegyünket  egy börze fogadott minket. Itt találkozhattunk használt alkatrészeket eladó árusokkal és a Kockajáték árusaival is akik a legújabb készleteket árulták itt. Többek közt például számozott gyűjthető figurákat. A számozás segítségével nem kellett kitapogatni és hasonló praktikákat bevetni ahhoz hogy a számunkra megfelelő figurákat szerezhessük meg. A börze helyszínén megismerkedhettünk a LEGO történelmével. Ez nem csak azoknak volt fontos aki esetleg még nem ismeri a cég történetét hanem a tapasztalt építőknek is tartogathatott újdonságokat min például nekem. Amikor azt a helyiséget részletesen átnéztük tovább haladtunk a kiállítás termébe ahol a hatalmas tömeg mellett (amit egyszerre értek a rajongókra és az építményekre is) egy terebélyes terepasztallal is találkozhattunk. Először a vendégkiállítók alkotásaiba "botlottunk"  amik közt igazi mesterműveket is felfedezhettünk mint a Fekete özvegy fogadó és a harci robotok széles tábora. Természetesen a mi alkotásunk is ott volt (a Microscale Lego hajó) ha valaki emlékszik rá.

Tovább menvén elérhettünk a KLIKK és a többi tapasztalt építő művéhez. Egy egész város ami sokkal nagyobb volt mint azok amiket eddig láttam. A szervezők ígérete igaz volt miszerint a terepasztalok nagy részét eddig Magyarországon még sohasem mutatták be. Különböző korok jelenetei elevenedtek meg előttünk Spártától Rómáig

Rómától a Vadnyugatig a Vadnyugattól a kalózok koráig és végül a modern korig. Több ezer figura és kocka. ki nem akart volna ide el jönni. A nap végén kisorsolták a nyereményeket az eddig már sokszor említett vendégkiállítóknak. Az első hely természetesen a Fekete özvegy fogadóé volt. Ami egy mesteri építmény volt. A második egy StarWars csatasor volt ami láthatóan messze el maradt a fogadótól de (szerintem) még a harmadik helyezett robotoktól is amit ha valaki látott annak biztos sok ötlet jutott az eszébe mert nagyon jó kivitelezés volt!

Végül az utolsó helyen az egyik szerkesztőnk alkotása végzett. Annyira nem is volt rossz!

De térjünk el a személyes dolgoktól! Aki nem volt ott a KOCKAFESZTen az nagyon sajnálhatja de talán lesz majd jövőre is. én legalább  is remélem hogy lesz! Ja és felmerülhet bennetek az exluzív videó és a képek hiánya. Na igen azt sajnálatos módon egy másik cikkbe kell halasztanom mert a technika ördöge ismét meg tréfált minket. Jó hír azonban hogy a képek és a videók meg vannak és hamarosan láthatjátok is őket. Ez inkább annak érdekes aki nem volt ott mert láthatja miből maradt ki. de elég is a szóból. Írjatok ti a komment falra beszámolókat. Rakjatok ki videókat és képeket! Ez volt a KOCKAFESZT Jövőre találkozunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockastudio.blog.hu/api/trackback/id/tr854830977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása